Nasze Delikatesy oferują Tobie ikony francuskiej tradycji
kulinarnej. Starannie selekcjonowane, pochodzące od najlepszych lokalnych producentów kraju nad Sekwaną.
Francuskich produktów
0
Mamy w ofercie bogaty wybór pierwszej jakości serów z mleka pasteryzowanego i niepasteryzowanego. Wyrabiany od ponad 1300 lat kultowy Brie czy jego młodszy o niemalże 1000 lat Camembert zna każdy, ale mamy też dla smakoszy lubujących się w serach z pleśnią szerszą ofertę np. Maroilles, Coeur de Neufchatel, Brillat Savarin, Buche de chevre.
Polecamy wyborną selekcję serów z niebieską pleśnią: emblematyczny, dostojny Roquefort, Blue d’Auvergne, Fourme d’Ambert.
Sery twarde i półtwarde to serce naszej oferty, a w nim: Tomme, Morbier, Raclette, Emmental, Comte, Gruyere, Mimolette. Sery w naszej ofercie pochodzą z mleka krowiego, owczego i koziego.
Dla miłośników wędlin i szynek polecamy doskonałe, dojrzewające Saucisson wieprzowe w wielu wersjach smakowych, salami z Lyonu, szynkę dojrzewającą z Savoie, najwyższej jakości szynkę gotowaną czy doskonałe wędzone piersi z kaczki.
W naszej ofercie mocną pozycję stanowi też kultowe dzieło francuskich mistrzów sztuki kulinarnej Foie Gras. W wielu odsłonach, zawsze od najlepszych dostawców.
Ofertę tą uzupełniają terrine, pasztety i musy w przeróżnych kompozycjach i całej gamie smaków.
Dalej podążają za tym konfitury, słodkości, ciasteczka, napoje i wiele innych smakołyków.
Coś bez czego nie wyobrażamy sobie francuskiej kuchni baguette i croissant. Codziennie świeże, pachnące, wypiekane na miejscu, doskonale komponujące się z naszą całą ofertą delikatesów.
I na koniec coś, co nieodłącznie wiąże się z francuską kuchnią – dobre wino. Mamy w ofercie wybór win do każdej serwowanej u nas specjalności kulinarnej.